Ramadan informatie 2023

Geachte moesliem broeders en zusters,

Assalaamoe Alaikoem Wa Rahmatoellaahie Wa Barakaatoeh,

Middels dit schrijven informeert het bestuur van Faizul-Islam u over belangrijke data van de heilige maand Ramadan en de programma’s hieromtrent.

Hieronder een overzicht van enkele belangrijke data van de heilige maand Ramadan:

Ramadan 1444 (2023)
Het begin van de heilige maand Ramadan zal Insha Allah aanvangen op donderdag 23 maart of vrijdag 24 maart.​

Kijk op woensdag 22 maart na Salatul Maghrib op de website www.faizul-islam.nl of op onze Facebook pagina voor de bekendmaking van de heilige maand Ramadan.

 

Iftaar
Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat dit jaar in de weekenden (vrijdag, zaterdag en zondag) een iftaar programma georganiseerd zal worden. Om een dag te sponsoren kunt u contact opnemen met hadji Inshaan Nazar-Ali op telefoonnummer 06-1828 4326. De kosten voor een iftaar zijn: €375.

Wij bieden u ook de gelegenheid om doordeweeks in de moskee te komen ontvasten. U dient dan wel zelf voor eten en drinken te zorgen.

 

Tarawieh
Met veel trots mogen wij u mededelen dat het Tarawieh gebed Insha Allah onder de leiding zal zijn van onze Eerwaarde Ustaad Hafiez o Qari Sheik Mohammed Jilanie Fazalalikhan.​

 

Lailatul-Qadr
De meest zegenrijke nacht​ Lailatul-Qadr​, de 27​e nacht van de​ heilige maand Ramadan, zal Insha Allah aanvangen op maandag 17 april na Salatul Maghrib. Het programma zal nader bekend gemaakt worden.

 

Itikaaf
Om in religieuze afzondering te gaan gedurende de laatste 10 dagen van de heilige maand Ramadan kunt u zich aanmelden bij Hadji Latief Kallan op telefoonnummer 06-3981 7518.

 

Eid­-ul-­Fitr
Eid-Ul-Fitr zal Insha Allah op vrijdag 21 april plaatsvinden. Nadere informatie volgt nog.


Eid Pakketten

Ook dit jaar zullen wij Eid pakketten verstrekken aan onze ouderen. Indien u wilt helpen met een financiële bijdrage of met het uitdelen van de pakketten, neem dan contact op met Hazrat maulana Fares Mokiem op nummer: 06-5918 8243.

 

Zakaat en Sadqah-e-fitr
Zakaat en Sadqah-e-fitr gelden kunnen overgemaakt worden op het volgende rekeningnummer: NL54ABNA0513844090 of op afspraak worden overhandigd aan het bestuur. Bij overmaken graag duidelijk aangeven wat u overmaakt (Zakaat of Sadaqah-e-fitr). De Sadqah-e-fitr bedraagt €7,50 per persoon en dient voor aanvang van Eid-ul-Fitr namaaz te zijn voldaan.

 

Voor de exacte aanvang data van de heilige maand Ramadan, Eid-ul-Fitr en de programma’s verzoeken wij u om onze website www.faizul-islam.nl​ en Facebook pagina in de gaten te​ houden.

 

Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u te allen tijde telefonisch of per e-mail contact opnemen met het secretariaat van Faizul­Islam (info@faizul-islam.nl).

 

Tot slot wenst het bestuur van Faizul-Islam u allen alvast een gezegende maand Ramadan en afsluitend een vreugdevolle Eid­ul­Fitr toe.

 

Wassalaam,

Het bestuur van Faizul-Islam

 

Bijlagen:

-        Ramadan timetable 2023
-        Speciale gebeden Lailatul-qadr

Timetable Ramadan 2023

Lailatulqadr_speciale_gebeden